torsdag 29. oktober 2009

Jeg fant skatten!


Jeg har lenge vært på utkikk etter bokserien, Mitt Skattkammer. Dette er bøker med all verdens historier, rim, regler, sanger og vers. Jeg har gode minner fra barndommen da mormor leste fra bøkene, og jeg elsket å sitte å bla i de, og se på alle de fine bildene. Uheldigvis er de blitt borte, og siste gang jeg så dem befant de seg på loftet hos min mormor. Nå i voksen alder har jeg mange ganger tenkt på bøkene, så nå bestemte jeg meg for å se om jeg ikke kunne få kjøpt noe brukt.. Jeg lette på Finn.no, der var det flere eksemplarer til salgs, men de var allerede solgt da jeg ringte, og til en pris fra 350,- til 750,- .  Jeg lette videre og på QXL.no lå de ut for auksjon, og jeg vant budrunden på 190,- !! Et kupp spør du meg, og i tillegg bodde selgeren ikke langt fra meg, slik at jeg kunne hente de og slapp å betale frakt. Hele serien til 19,- per bok! O lykke!

Dette var favorittboka, kan jeg huske..


Og så nydelige illustrasjoner!


Denne lille prinsen drar ut i verden med lekehesten, for å finne sin prinsesse!

Fiks ferdig!


Da er vottene klare til bruk. Akkurat pass til småfingrene..

onsdag 28. oktober 2009

Kaffestrikk og gulrotkake = kos

 I går var jeg hos lillesøstra mi på kaffebesøk, og da måtte jeg jo ha med meg noe strikking. Det er jo mye koseligere å være to når man sitter å strikker. Vi kosa oss med kaffe og gulrotkake, og strikkerier, selvfølgelig. Hadde ikke noen prosjekter på gang akkurat nå, men tok med meg noe Alpakkagarn og tenkte at jeg finner vel på noe når jeg har fått meg litt sunn gulrot.... ;)
Det ble til at jeg begynte på et par små votter: Stressa rundt i byen i helga for å finne noen gode votter som passer til en ett-åring, uten å direkte lykkes. Alle vottene som er å få kjøpt er enten for store, for smale, vanskelig å ta på, vanskelig å få til å henge på, eller de er så stive at ungene bare blir sittende med hendene rett ut, uten mulighet til å røre på fingrene.


I kveld koser jeg meg med å strikke ferdig tomlene, så kan de tas i bruk i morgen. Tror de blir gode og varme. Oppskriften er etter eget hode, og garnet er som sagt Alpakka. Jeg strikket inn en forsterkingstråd, uvisst av hvilket opphav for at det skulle bli litt mer hold i de. Vottene blir iallefall passe stødig, med passe lange mansjetter og ikke minst varme.


Nå, når jeg snart er ferdig med vottene, skal jeg kose meg med den nye boka til Tine Solheim; "Maskepi." Boka er fylt med godbiter for øyet, 151 sider med fargesprakende inspirasjon! Mmm, peisen er tent også. Starter rolig og fyrer opp med talglys; det varmer og har iallefall den samme nytten for velbehaget.... :)
Ha en fin høstkveld, alle.

søndag 25. oktober 2009

Lue igjen..?


I februar denne våren dro Lille My og jeg til Nederland for å besøke venner. Kvelden før avreise oppdaget jeg at hun ikke hadde noe vår-lue å ha på, og da måtte jo strikkepinnene til pers... Fant denne oppskriften gratis på Garnstudio-sidene, og syntes den så fin ut. Oppskriften var enkel og siden jeg hadde noe Alpakka-garn liggende, ble valget enkelt. Nå begynner lua desverre å bli litt liten, så det spørs om jeg må strikke en ny snart.. Det er jo egentlig ikke så mye å tenke på... Det tok jo bare et par timer å strikke den... Men, men, det er nok den berømte Søndags-latskapen som råder i stua akkurat nå: Det blir mest med planene.. ;) Får finne arbeidslysten i morgen, kanskje.

torsdag 22. oktober 2009

Ulljakke med pikekyss

Denne jakka har jeg strikket to ganger. Den var så god på at jeg måtte strikke en til, når lillemor hadde vokst ut av den første. Opppskriften er fra SandnesGarn, hefte 0605, Baby/Barn 0-4 år. Jeg valgte å bruke Alpakka istedenfor Madarin petit, og synes det fungerte bra. Synes det er mykere med ull, også er det jo så mye varmere.. Knappene fant jeg i skattekista mi, og de er jo bare knallsøte! Små sukkertøysom ligner på marengskaker - Pikekyss!


Skattekista er en boks med knapper som jeg fikk av min mormor da jeg var bare jentungen. Den har vært med meg siden da, og jeg henter ofte inspirasjon ved å kikke gjennom den fargerike skatten.. Har et par prosjekter i hodet som jeg håper å få tid til å realisere etterhvert.

søndag 18. oktober 2009

07.08.09

Jeg gifta meg den 7.august denne sommeren, og vi hadde en kjempefin dag og kveld sammen med alle gjestene. Som de fleste som har gifta seg vet, kan det være ganske vanskelig å finne den rette kjolen til denne anledningen. Jeg synes iallefall at de fleste kjolene er ganske like, og fant egentlig ingen som jeg syntes var "min"... Det resulterte at jeg sydde min egen. Jeg brukte selvfølgelig et gammelt skjørt som hang i skapet, silkestoff fra en annen avlagt kjole, litt perler og annen småtteri som jeg hadde liggende. Viste seg at det gikk an å få en kjole, helt etter egen smak og stil, uten å ha et budsjett på 10 000,- +++.. Veldig fornøyd med det. Blomsterbuketten er også selvlagd.
Det begynner å bli vinter, og gutta trenger nye luer til vinter'n.. Her er ei jeg hekla forrige vinter, men nå vil de ha nye farger, så det er vel bare å sette i gang.. :)tirsdag 13. oktober 2009

Mariusgenser til lillesøster


Synes denne grønnfargen i Angora 2-tråds fra Nøstebarn er så mild og fin. Har lenge hatt lyst til å strikke en Mariusgenser i litt andre farger enn "vanlig", og tenkte denne fargen passet fint. Hadde bare voksenoppskrift fra heftet "Klassikere" fra Sandnes, men med litt tilpasninger ville den bli perfekt for Lillesøstra til Marius... :) Isteden for rød i halsen brukte jeg mørk brun. Strikket den litt ekstra lang, slik at den blir god og varm over rumpa til vinteren... Ullbuksa som hun har på har jeg sydd av ermene på en gammel genser som har tovet seg litt i vask.... ehm.. :)DELMO: Tävling och beställda mössor!

DELMO: Tävling och beställda mössor!

mandag 12. oktober 2009

Teppe til dukkevogna..


Fikk brukt litt garnrester foran TV'n her en dag.. Deilig å føle at man gjør noe produktivt samtidig som man ser meningsløs reality-underholdning på TV. Om produktet er så nyttig kan jo diskuteres, men det ble et lite teppe til den gamle dukkevogna.

Lille My kan jo alltids leke med det om interessen for dukker melder seg. Foreløpig er det bare til pynt, og det dekker jo over alle lekene som er i vogna.. :)

Litt deilig med høst er det jo alikevel, når man kan sitte inne og kose seg med en god kopp kaffe og litt kreativ utfoldelse..

søndag 11. oktober 2009

HøstNå er det en stund siden jeg har blogget. Blir litt hektiske dager med jobb og unger på skole og barnehage.. Desuten har jeg hatt en PC som ikke helt har spilt på lag med meg i det siste.. Håper den vil være stabil framover nå, slik at det blir litt kontinuitet over denne bloggen også.. 
Men jeg har likevel vært ganske så produktiv... Ja, for høsten har vært bare regn og innevær. Har hatt endel gjenbruks-prosjekter: Gamle ullgensere (krympet i vask..) er blitt ullbukser og tunikaer til lillemor, og jeg har strikket opp litt garn jeg har hatt liggende. Skal prøve å få lagt ut noen bilder etterhvert.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det oppstod en feil i denne gadgeten