Grytebrødet er blitt en hit her i huset!
Til frokost og hverdag blir det den grove varianten.
Til salat er hvitt brød helt perfekt;
dyppet i god olivenolje og balsamicoeddik
krydret med fersk hvitløk, Basilikum, salt og pepper!
Beste dressingen du kan få!
Frokostfavoritten for tiden er grytebrød med marmelade:
Kjøpte to varianter med oss fra Paris
"Mangues et Passion" og "Ananas Rhum et Cannelle"
Jam! ♥ ♥ ♥
God fredag 13.
Hilsen
LenaE
Oi.... vann i munnen... fersk brød med marmelade....!!:))
SvarSlettFine og utrolige koselige bilder fra kjøkkenet ditt, altså:))
... digger så veska di under her!!!!
klem!
åh, dette brødet er så godt!!
SvarSlettSkikkelig hit her også, godt og ser i tillegg så helprofft ut :O)
ikke prøvd grov variant, hvor finner man oppskrifta på det?
Fine bilder!!
:O)
Grov variant av grytebrød:
SvarSlett350g hvetemel
100g sammalt rug
1 ts salt
3,5dl kald vann
1/4 ts tørrgjær
Bland det tørre.
ha gjæren i vannet før du rører det inn i melet.
Heves 12-20 timer
Vendes forsiktig sammen med litt mel på benken før du løfter deigen på plass i den forhåndsvarmede jerngryta med lokk..
30min i ovn 250grader m/lokket på
20min i ovn 230grader uten lokk.
= Værdns Bæste brød!