onsdag 18. november 2009

Paris


I morgen ettermiddag går turen til Paris for å besøke slekt og se det nye tilskuddet i familien. Det blir koselig å se baby-Paal! Utenom familiebesøk, blir det sikkert litt shopping, litt kunst og kanskje bruktmarked..?

Mitt favorittsted i Paris er Montmartre. Det er så utrolig fascinerende å tenke på det livet som utspant seg her på sent 1800-, tidlig 1900-tallet. Da det vrimlet av kjente kunstnere som Renoir, Degas, Toulouse-Lautrec, Matisse, Picasso, Modigliani, og mange fler! Vet ikke helt hva det er med dette stedet, men det gir meg en helt spesiell følelse. Jeg har alltid vært betatt av dette Bohem-livet, og synes man fortsatt kan føle noe av denne livsstilen og stemningen leve i veggene der oppe på "kunstnerhøyden." Nå skal det også sies at det kan være en trasig opplevelse å prøve å sette seg ned på en kafé der, midt i turistsesongen. Da kan servitørene virke ganske biske og utrivelige, men det gjelder å bare ignorere det, og konsentrere seg om å ta inn over seg Bohem-stemningen og nyte det.
Bildet av Eiffel-tårnet tok jeg for tre år siden, da vi var der på sommerferie med ungene.

4 kommentarer:

 1. Markedet som jeg likte best, var et lokalt marked som ligger ved metroen (sørover) Porte de Vanves. Er ei lang gate der omkring 200 utstillere stiller ut mest ting og tang, møbler, noe klær osv. Alt i den rette franske landstilen- masse fil-de-fer, rammer, stempler, bilder, gamle plansjer+++ Anbefales! Når du kommer ut av metroen, er det bare å runde ett kvartal, så finner du det :) Hvis ikke, så bare spør noen, alle i byen der vet om det, etter hva jeg har skjønt.

  Klemmer :)

  SvarSlett
 2. Glemte å si at det er åpent lørdag og søndag. Kom tidlig! Kl 12.00 begynner de nemlig å pakke sammen bodene sine. Åpner vel sånn 09.00 kanskje :)

  SvarSlett
 3. Åh som jeg misunner deg den Paris-turen. Har vært der en gang og mitt hjerte ble solgt til denne herlige byen. Montmartre er utrolig spennende. Kos deg og opplev det pulserende Paris.

  Hilsen Marit

  SvarSlett
 4. Tusen takk for tips! Vi skal prøve å finne markedet på lørdag. Nå skal vi kose oss med frokost hos familien, og etterpå blir det ut i Paris' gater.. :)
  Klem

  SvarSlett

Kjempekoselig at du kikker innom, og enda koseligere at du legger igjen en hilsen. Hyggelige tilbakemeldinger er som bensin for sjelen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...